Cursos del SOC

Cursos del SOC per a persones treballadores en situació d’atur.

Els cursos de formació professional per a l’ocupació són programes formatius teòrico – pràctics que tenen per finalitat millorar la qualificació professional i/o la capacitat d’inserció laboral mitjançant l’assoliment i el perfeccionament de les competències professionals. S’adrecen a persones treballadores en situació d’atur.

Certificats de professionalitat per a persones treballadores o treballadores en situació d’atur.

Què és un certificat de professionalitat?

El certificat de professionalitat és un títol oficial que acredita a qui ho obté que és competent professionalment per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. És a dir, que té els coneixements i habilitats per desenvolupar-la, de forma correcta i d’acord amb les exigències del mercat.

Cada certificat de professionalitat acredita una qualificació professional del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals i està configurat per una o més unitats de competència. La unitat de competència constitueix la unitat mínima acreditable i acumulable per obtenir un certificat de professionalitat.

Per què són necessaris?

Per a l’exercici professional d’algunes ocupacions en alguns sectors és imprescindible l’obtenció prèvia del document que certifica la competència professional de la persona treballadora.

Aquesta documentació pot ser un certificat de professionalitat, un títol de formació professional, o bé altres tipus de carnets professionals que acrediten la qualificació professional.

Cada vegada hi ha més sectors que valoren els certificats de professionalitat com a document acreditatiu de la qualificació professional.

Així, per exemple, per poder treballar al sector de la dependència, de les arts gràfiques, de l’administració, o de les instal·lacions industrials, entre uns altres, s’exigeix un certificat de professionalitat o bé un títol de formació professional.

Té requisits acadèmics?

Per al nivell 1, no s’exigeixen requisits acadèmics ni professionals.

Per al nivell 2 s’ha de complir algun dels següents requisits:

Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o Certificat de professionalitat de nivell 2 o Certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional.
Disposar de la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà.
Tenir superada la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.
Per al nivell 3 s’ha de complir algun dels següents requisits:

Títol de Batxiller o Certificat de professionalitat de nivell 3 o Certificat de professionalitat de nivell 2 de la mateixa família i àrea professional.
Disposar de la prova d’accés als cicles formatius de grau superior o en algun cas de grau mitjà.
Tenir superada la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.

ca
Abrir chat
1
Hola
¿En qué podemos ayudarte?